Kahe riigi päästjad said haiglas tulekahjust jagu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriliseks muutis õppuse Valka päästjate kaasamine, mis sellele suisa rahvusvahelise mõõdu andis.
Eriliseks muutis õppuse Valka päästjate kaasamine, mis sellele suisa rahvusvahelise mõõdu andis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga haigla töötajad ning kahe riigi operatiivteenistused harjutasid õppusel koostööd tulekahju korral. Peakorraldaja sõnul võib üldiselt asjade käiguga rahule jääda, kuid info võinuks liikuda paremini.

Õppuse eesmärk oli tegutseda tingimustes, mida eeldaks reaalne häireolukord. Seetõttu oli haigla täis siginat-saginat ning muu hulgas käis ka vabatahtlike näidispatsientide usin evakueerimine. Haigla tagas samas patsiendirahu korralistele patsientidele, kes viidi õppuse ajaks teistesse ruumidesse.

Peakorraldaja, Valgamaa päästepiirkonna juht Alar Roop kinnitas, et kõik püüti korraldasa võimalikult sarnaselt tegelikule häireolukorrale. «Meenutame näiteks mõne aasta tagust Haapsalu hoolduskodu õnnetust – sellised asjad võivad vabalt juhtuda. Haiglates on palju kergestisüttivaid aineid ning eesmärk ongi läbi mängida võimalikult tõetruud situatsioonid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles