Väike-konnakotkad tunnevad end Valgamaal iseäranis hästi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konnakotkastele meeldib elada mosaiiksel maastikul, kus metsad vahelduvad niitude, karjamaade, põldude, jõeorgude ja soodega.
Konnakotkastele meeldib elada mosaiiksel maastikul, kus metsad vahelduvad niitude, karjamaade, põldude, jõeorgude ja soodega. Foto: Elmo Riig / Sakala (montaaž)

Valgamaal võib kohata kõiki Eestis regulaarselt pesitsevaid kotkaliike. Kaks väike-konnakotka isaslindu, üks Puka ja teine Sangaste vallas, on praegu lausa satelliitjälgimise all.

Eestis pesitseb kuus liiki kotkaid. Neist regulaarselt aga ainult viis liiki: kalakotkas, merikotkas, kaljukotkas, väike-konnakotkas ja suur-konnakotkas. Kuuenda liigina on esindatud madukotkas, keda kohatakse igal aastal, kuid kelle pesitsust Eestis ei ole suudetud 40 aasta jooksul veel tõestada.

Valgamaal on viimase viie aasta jooksul registreeritud kõigi viie regulaarse kotkaliigi pesitsus. Samas on merikotkas vaid korra püüdnud Karula rahvuspargis pesitseda ning keskkonnaameti looduskaitse bioloogi Tarmo Evestuse sõnul asustab suur-konnakotka kunagist pesapaika tõenäoliselt suur- ja väike-konnakotka segapaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles