Maratonide korraldaja lubab muudatusi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02: ROBERT PEETS :TARTU, EESTI, 22NOV04 -  
Tänavaküstitlus: Kas käite ülikooli kõrvalt tööl?
Pildil kehakultuuritudeng Robert Peets. 
om/Foto OVE MAIDLA POSTIMEES
TRT02: ROBERT PEETS :TARTU, EESTI, 22NOV04 - Tänavaküstitlus: Kas käite ülikooli kõrvalt tööl? Pildil kehakultuuritudeng Robert Peets. om/Foto OVE MAIDLA POSTIMEES Foto: OVE MAIDLA/PM/SCANPIX BALTICS

Pikamaasuusatajate sari Estoloppet avaldas uue hooaja võistluskalendri ning avas registreerumise Estoloppeti veebilehel.

 Soodustingimustel saab end kogu sarjale kirja panna 14. detsembrini.

Estoloppeti juhtimise teatepulga andis Indrek Kelk üle seni Alutaguse maratoni korraldanud Robert Peetsile, kes lubab võistluste juurde tuua uusi ideid ja muuta sarja ühtsemaks. Peetsi sõnul on sellest hooajast kõik Estoloppeti etapid rahvusvahelises FISi suusakalendris.

«Anname korraldajatena endast maksimumi, et kõik võistlused võimalikult heal tasemel läbi viia. Esimeste muudatustena võiks välja tulla näiteks tugevaimate sportlaste GPS-jälgimise kõigil maratonidel, ajavõtuga vahefinišite loomise ja sarja 25 parimale suusahundile personaalse stardikoha tähistamise,» tõi Peets vaid mõne näite.

Lihtsamaks muudetakse ka võistkondade registreerimine, et motiveerida klubisid ja sõpruskondi ühise eesmärgi nimel rajale pingutama tulema. Võistkonna moodustamiseks ei pea enam kõiki liikmeid kogu sarjale registreerima, piisab juba sellest, kui igal etapil on oma meeskonna eest väljas vähemalt kolm liiget.

«Senisest suuremat tähelepanu pöörame ka Mini Estoloppeti rajal sportijatele, kellele jätkub suuskadel tegevust pea kogu päevaks. Suusabussi tublid instruktorid sisustavad põnevate mängudega laste aega samal ajal, kui vanemad pikemal suusarajal sõitu naudivad,» lisas Peets.

Estoloppeti sarja juht rõhutas, et eelmisel hooajal ära jäänud maratonidele registreerunud saavad kuni 14. detsembrini end kirja pannes lisasoodustuse. «Tegemist on juba süsteemis ees ootava nii-öelda krediidiga, mis rakendub isikukoodi sisestamisel automaatselt,» täpsustas Peets.

Etapid Estoloppet 2015 sarjas:

24.01 – 31. Viru maraton

01.02 – 17. Tamsalu-Neeruti maraton

07.02 – 17. Alutaguse maraton

15.02 – 43. Tartu maraton

01.03 – 18. Tallinna suusamaraton

14.03 – 43. Haanja maraton

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles