Valgamaa inimesed väga kaardiga maksma ei kipu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangakaardid
Pangakaardid Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aktiivseimad kaardikasutajad elavad Eestis Saaremaal, Hiiumaal ja Tallinnas, kus 65% juhtudest eelistavad inimesed maksmisel kaardimakset, selgus Swedbanki pangakaartide kasutuse ülevaatest.

Swedbanki jaepanganduse divisjoni juhi Ulla Ilissoni sõnul näitab Saare- ja Hiiumaa elanike juhtiv koht kaardimaksete maakondlikus pingereas head kohanemist elektrooniliste maksevõimalustega nii kaupmeeste kui ka pangakaardi omanike poole pealt.

Madalaim kaardimaksete osakaal on Ida-Viru maakonnas, kus tehakse veidi üle 40% maksetest kaardiga. «Viimase aastaga on just Ida-Viru maakonnas kõige kiiremini kasvanud kaardimaksete osakaal,» ütles Ilisson. «Oma osa selles on kaardimakseterminalide levikul, ümbrikupalkade vähenemisel ning kaardimaksete turvalisuse selgitusel.»

Võrreldes muude maakondadega on mõnevõrra vähem kaardiga maksjaid ka Valga maakonnas. Teistes maakondades eelistab iga teine kaardiomanik maksete tegemisel pangakaarti sularahale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles