Otepääl on tähelepanu all geenid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää gümnaasium
Otepää gümnaasium Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää gümnaasiumis jätkub täna, 24. oktoobril eile alanud Eesti inimesegeneetika ühingu aastakonverents. See on Eesti geneetikute ja molekulaarbioloogide iga-aastane kokkutulek, andis teada Tartu Ülikooli pressiesindaja. Osaleb üle 200 inimese, sealhulgas teadlased, arstid ja tudengid.

Nagu aastakonverentsidel tavaks, on vastavalt teemaderingile kutsutud osalema arvukalt erialaspetsialiste Eestist, et saada ülevaade laias maailmas ja ka Eesti oma geneetikateadustes ja sellega lähedalt seotud valdkondades toimuvast.

Ettekanded on seotud nii inimese-, taime-, looma- ja onkogeneetikaga, millele lisanduvad veel loengud mikro- ja molekulaarbioloogia teemadel. Aastakonverentside traditsiooniks on saanud, et ettekanded, välja arvatud väliskülalise plenaarloeng, peetakse eesti keeles, mis on väga oluline meie oma teaduskeele arengu seisukohalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles