Ettevõtjad alustasid päeva linnapeaga ühises lauas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumisele tuli umbes veerandsada ettevõtjat.
Kohtumisele tuli umbes veerandsada ettevõtjat. Foto: Hele Heletäht

Valga vastrenoveeritud raekoja saalis kohtusid kolmapäeval, 22. oktoobril linnavalitsuse korraldatud hommikulauas Valga linna ettevõtjad, andis teada linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Tegemist oli juba teise taolise kohtumisega. Seekord arutleti peamiselt tööandjate ja -otsijate kokku viimise ning linna tööstusalade arendamise võimalusi.

Linnapea Kalev Härk andis ülevaate kolmest tähtsamast projektiideest aastateks 2014–2020: linna tööstusalade arendamine ja vajalike ühendusteede remont, linnasüdame ehk 8. kvartali rekonstrueerimine ning militaarteemapargi arendus. Raha selleks on plaanis taotleda piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest.

«Praeguste arvutuste kohaselt on nende ideede elluviimiseks vaja linnal leida vähemalt kolm miljonit eurot omaosaluseks, kuid arvestades toetuse summasid, tasub see igati ära,» sõnas Härk.

Töötukassa Valgamaa osakonna juhataja Merike Metsavas andis ülevaate septembris toimunud Liivimaa töömessist. Messile olid oodatud osalema kõik ettevõtted, kel oli huvi kohtuda uute võimalike töötajatega ja koostööpartneritega, ning aktiivseid tööotsijaid, kes soovisid teavet töötamisvõimaluste kohta Valgas, maakonnas ja ka kaugemal. Esindatud olid ka koostööpartnerid Lätist.

Üritus sai positiivset tagasisidet nii ettevõtjatelt kui külastajatelt ning selle korraldamisega on plaanis jätkata.

Valga linnaarhitekt Jiri Tintera andis teada, et nüüdseks on kõik linna krundid kaardistatud vastavalt nende kasutusele ja sihtotstarbele. Arendust vajavaid krunte väga palju ning nüüd tuleb hakata nendega edasi tegelema. Lepiti kokku, et nendest tegevustest antakse ettevõtjatele ülevaade järgmisel ühisel hommikusöögil, mis toimub uue aasta alguses.

Kohtumisel osales ligi 25 ettevõtjat. Linnapea kutsus neid üles ka ise välja käima teemasid, mida järgmistel ühistel hommikusöökidel arutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles