Muinsuskaitse võtab põlenud mõisa luubi alla

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündmuskohale kihutasid päästjad nii Valga- kui Võrumaalt, isegi Lätist. Samuti käisid kohal meedikud, kelle abi õnneks siiski vaja ei läinud. Jagus ka niisama uudistajaid.
Sündmuskohale kihutasid päästjad nii Valga- kui Võrumaalt, isegi Lätist. Samuti käisid kohal meedikud, kelle abi õnneks siiski vaja ei läinud. Jagus ka niisama uudistajaid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäevases põlengus sai tõsiselt kannatada Kaagjärve-Alamõisa töölistemaja. Muinsuskaitse lubab hoone tuleviku nüüd luubi alla võtta.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles, et suures kahekordses kivimajas puhkenud põlengus hävisid täielikult esimese korruse tuba, selle sisustus ja põrand. Tuli levis vahelage mööda ka ülemise korruse toa põranda alla.

Kuna tegu on kultuurimälestisega, muutis teade tulekahjust murelikuks ka muinsuskaitseameti Valgamaa vaneminspektori Mari-Liis Parise, kes ka kohapeal olukorraga tutvumas käis. Tema esialgsel hinnangul võib juhtunut pidada õnnelikuks õnnetuseks, kuna põlengus ei hävinud midagi väärtuslikku, mida hiljem taastada ei saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles