Island hämmastas Eesti peret

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu «Minu Island» autor Tarvo Nõmm rääkis koos tütar Roosiga humoorikaid ja põnevaid lugusid elust sellel kaugel saarel.
Raamatu «Minu Island» autor Tarvo Nõmm rääkis koos tütar Roosiga humoorikaid ja põnevaid lugusid elust sellel kaugel saarel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohtumisõhtule Valga Säde kohvikus raamatu «Minu Island» autori Tarvo Nõmmega tuli terve saalitäis huvilisi. Autor rääkis pooleteise tunni jooksul põnevaid lugusid oma pere elust sellel kaugel saarel, ilmestades juttu fotodega.

Esmalt tutvustas Nõmm kohaletulnutele oma tütart Roosit, kes sattus Islandile elama kuueaastaselt ning on tema raamatus oluline tegelane. Tallinna Pedagoogilise Instituudi lõpetanud orkestrijuhi haridusega mees läks Islandile muusikaõpetajaks 2000. aastal.

«Olin seal varem käinud tuttaval eestlasel külas ja saarega põgusalt tutvunud. Vestluse käigus avaldasin arvamust, et oleksin huvitatud saarel töötamisest,» rääkis Nõmm. Kui aasta pärast tuli pakkumine Islandile õpetajaks tulla, võttis Nõmm väljakutse vastu. Esialgu kavandatud aastast Islandil sai lõpuks aga kümme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles