Arstid võitlevad mopeediga õnnetusse sattunud mehe elu eest

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Valgamaal Palupera vallas Tatra-Otepää-Sangaste tee 16. kilomeetril.
Liiklusõnnetus Valgamaal Palupera vallas Tatra-Otepää-Sangaste tee 16. kilomeetril. Foto: Politsei

Möödunud reedel Valgamaal mopeediga õnnetusse sattunud mehe seisund on üliraske ning arstid võitlevad tema elu eest.

17. oktoobril kella 09.55 ajal juhtus liiklusõnnetus Valgamaal Palupera vallas Tatra-Otepää-Sangaste tee 16. kilomeetril, kus mopeed Kymco, mille juht on väljaselgitamisel, paiskus sirgel teel külili. Mopeediga sõitnud 32aastane Andres ja 32aastane Erki toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul on veel tänagi, 20. oktoobril Andrese seisund sedavõrd raske, et meedikud võitlevad tema elu eest. Erki vigastused nii rasked ei olnud ja tema lubati kodusele ravile.

«Mõlemad mehed kandsid kiivrit, kuid õnnetuses lendas Andresel kiiver peast ning sellest tulenevalt sai ta ka pea piirkonda väga rasked vigastused,» selgitas pressiesindaja.

Ta lisas, et esialgsetel andmetel olid mõlemal mehel joobetunnused ning mopeediga sõites ei valinud juht teeoludele vastavat ohutut sõidukiirust.

Politsei tuletab meelde, et kiirusületamine on alati ohtlik, kuna see mõjutab nii liiklusõnnetusse sattumise võimalust kui ka selle raskusastet. Lisades siia alkoholijoobe, saame juba surmava kombinatsiooni.

Alkoholi tarvitanud juhi jaoks kasvab risk liiklusõnnetusse sattuda kaine juhiga võrreldes kahekordseks. Surmaga lõppevasse õnnetusse sattumise risk on kaine juhiga võrreldes kordades suuremgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles