Šokolavka jõudis Eestisse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šokolavka pühapäeval Tõrvas
Šokolavka pühapäeval Tõrvas Foto: Hanno Valdmann

Tänavuse õiglase kaubanduse nädalaga seoses saabus Eestisse üleeuroopalise kampaania «Make Chocolate Fair!» sõiduk, mis oma 10 000 kilomeetri pikkusel teekonnal teavitab inimesi šokolaaditootmise varjupooltest ja kutsub üles andma allkirju šokolaaditööstusele suunatud nõudmistele.

Paljud läbitud linnadest kannavad õiglase kaubanduse linna tiitlit, mis omistatakse nendele omavalitsustele, kes soovivad oma avalike hangetega tagada kestlikku arengut ja edendada eetilist tarbimist. Esimesena Eestis pälvib õiglase kaubanduse omavalituse aunimetuse Hiiu vald.

Eile, 19. oktoobril oli šokobuss Tõrva esimesel dokumentaalfilmide festivalil. Kampaaniat koordineeriva MTÜ Mondo õiglase kaubanduse projektijuht Tiina-Katrina Kaber jäi festivalikülastusega rahule ja avaldas lootust, et sellest saab loodetavasti pikk traditsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles