Külastuskeeld jätkuvalt jõus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haiglas on külastuspiirang.
Valga haiglas on külastuspiirang. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud neljapäeval kehtestas Valga haigla seoses noroviirusnakkusega külastuspiirangu õendus-hooldusosakonnas, kus haiguse vaibumiseni ei võeta osakonda ka uusi patsiente.

Esmaspäeva hommikul ütles Valga haigla ülemõde Anastassia Org Valgamaalasele, et puudub vajadus  kehtestada külastuskeeld teistele haigla osakondadele. «Õendus-hooldusosakonnas on veel kaks patsienti naroviirusnakkuse sümptomitega,» kinnitas Org.

Ülemõe sõnul jääb külastuspiirang kehtima vähemalt kolmapäevani, seejärel otsustatakse, millal hakatakse osakonda uusi kliente võtma ning mis päevast see külastajatele avatakse.

Kuigi noroviirus on  kergesti leviv, on kerge ka sellest hoiduda. Nakkuse ennetamiseks piisab korralikust kätehügieenist. Noroviiruste põhjustatud haigust kutsutakse rahva suus vääralt ka «kõhugripiks», samuti on tõbi tuntud niinimetatud talvise oksendamistõvena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles