Dokfesti korraldajad soovivad inspireerida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Nurmela (vasakul) ja Kaisa Jõgeva on autosse pakkinud terve elamise. Kolmapäevast resideerub suur osa festivali korraldustiimist Tõrvas.
Liisa Nurmela (vasakul) ja Kaisa Jõgeva on autosse pakkinud terve elamise. Kolmapäevast resideerub suur osa festivali korraldustiimist Tõrvas. Foto: Henri Kõiv / Valgamaalane

Viljandi kultuuriakadeemia noored kultuurikorraldajad saavad oma esimesed tuleristsed festivalimaastikul hoopis Tõrvas. Vestleme peakorraldaja Liisa Nurmela ning programmijuhi Kaisa Jõgevaga teisipäeval. Vahetult enne seda, kui neiud täis­tuubitud autos Tõrva poole põrutavad, et aastaid suletuna seisnud kinomajale taas elu sisse puhuda. Noored ise loodavad, et nõnda pannakse alus uuele traditsioonile.

Kust tuli idee korraldada Tõrvas filmifestival?

Liisa: «Alguses oli meil mõte teha dokumentaalfilmide festival Viljandis, aga siis üks õpetaja ütles, et Tõrva linn on äsja ostnud sellise toreda kinomaja. Läksime seda vaatama ja armusime kohe ära. Nii saigi otsustatud, et Tõrva on õige koht, kus seda festivali teha. See kinomaja oli pikalt tühjana seisnud ja vajaski uut elu sisse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles