Nõunis algavad kursused väikelaevajuhtidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Paljud kasutavad merel olles elektroonilist kaarti, aga paberkaart peaks tegelikult igas laevas olema,» ütles Elmo Saul – seepärast, et tehnika veab mõnikord alt. Merekaardi lugemist õpetab Saul ka õpilastele. «Ükski asi ei ole keeruline, kui vaid huvi on.»
«Paljud kasutavad merel olles elektroonilist kaarti, aga paberkaart peaks tegelikult igas laevas olema,» ütles Elmo Saul – seepärast, et tehnika veab mõnikord alt. Merekaardi lugemist õpetab Saul ka õpilastele. «Ükski asi ei ole keeruline, kui vaid huvi on.» Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Elmo Saul Nõuni purjeklubist hakkab esimesena Valgamaal väikelaevajuhte õpetama.

Veeteede ametist järele küsides selgus, et Valgamaal ei ole seni keegi väikelaevajuhtide kursusi teha tahtnud, ilmselt seepärast, et huvilisi ei ole. Küll aga õpetavad näiteks tartlased Valgamaa inimesi, kes seda tahtnud on.

Saul usub, et ka valgamaalased huvituvad sellistest kursustest, nagu tema tegema hakkab. «Ostetakse järjest rohkem paate, samuti tahavad väga paljud ennast lihtsalt harida,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles