Valgas läheb lahti enneolematu ragin

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga kultuurikeskus
Valga kultuurikeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna ja homme, 18.–19. oktoobrini võib Valgas osa saada enneolematust ragistamisest, kui esimest korda leiab aset üle-eestiline pop- ja džässkooride konkurss-festival Lauluragin.

«Juunikuisest eelvoorust valis zürii koosseisus Veronika Portsmuth, Piret Rips-Laul ja Raimondo Laikre välja kümme koori, kes nüüd Valga kultuurikeskuses üles astuvad,» ütles kultuurikeskuse direktor Ülle Juht.

«Õnnelikud lõppvooru pääsenud on Tallinna sadama segakoor, neidudekoor Kevad Tallinnast, Viljandi muusikakooli mudilaskoor, segakoor Rõõm Valgast, noorte segakoor Vox Populi Tallinnast, Valga muusikakooli noortekoor, neidudekoor Argentum Vox Pärnust, Tartu üliõpilassegakoor, Forseliuse seltsi segakoor Tartust ja Valga kammerkoor,» loetles direktor võistlejad üles.

Lauluragina idee autor on tuntud dirigent, vokaalpedagoog ja helilooja Toomas Voll. Idee teeb teoks Valga kultuuri- ja huvialakeskus. «Ühel võistlusel on ju ragina maik man,» ütles Voll, kommenteerides festivali nime.

Ta lisas, et samas tuntakse Valgat kui raudteelinna, kus rongirataste ragin teada-tuntud asi.

Täna õhtul näitavad koorid oma võimeid galakontserdil. Võistulaulmine algab kultuurikeskuses pühapäeval kell 14.

Koore saadab Antti Kammiste bänd, konkursipinget hoiab üleval Teele Viira.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles