Kesklinna valitsus otsib võimalusi koostööks Valgaga

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Nääme
Alar Nääme Foto: Birgit Püve

Tallinna Kesklinna vanem Alar Nääme saatis teisipäeval Valga linnavalitsusele kirja, kus teeb ettepaneku arendada koostööd Tallinna ja Valga vahel, andis teada Tallinna Kesklinna valitsuse avalike suhete nõunik.

Valga ja Tallinn on esmapilgul täiesti erinevad munitsipaalüksused, ent palju on ka sarnast: mõlemad asuvad riigipiiri lähedal, mõlemas elab palju mitte-eestlasi, mõlemas on aastasadu tegeldud transiitkaubandusega.

Tallinna kesklinnas on mõistagi kiirem elutempo ja kõrgem keskmine palk, Valga inimesed on aga rohkem seotud maapiirkondade ja rahvakultuuriga.

Neli aastat Valga aselinnapeana töötanud Alar Nääme näeb Tallinna Kesklinna ja Valga linna koostööl palju potentsiaali.

«Usun, et Valgal ja Tallinnal on teineteiselt palju õppida,» ütles Nääme ja loetles erinevaid valdkondi: rahvusvaheline ja piiriülene suhtlus, majandus, kultuur, noorsootöö ja haridus. «Kesklinnas on suurepärased vaba aja veetmise kohad nii noortele kui eakatele,» kiitis Nääme Kesklinna sotsiaalkeskuse, seenioride ülikooli

ja noortekeskuse tööd, mida valgalastele tutvustada.

Samuti oodatakse Valga loovinimesi esinema Raekoja platsil asuvasse Hopneri Majja ning suvistele vabaõhulavadele kesklinnas, et tutvustada Valgat erinevatel üritustel kohalikele kui välisturistidele perspektiivse ja omanäolise turismikeskusena.

«Kindlasti on võimalik üksteisele abiks olla uute urbanistlike ideede ja planeerimise alusmaterjalide väljatöötamisel ning paremate haldustavade juurutamisel nii Tallinna Kesklinnas kui Valgas,» on Alar Nääme kindel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles