Valgamaa bussijuhtide palgavõitlus jätkub

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid bussijuhtide õiguste eest seisnud Aare Kübarsepp, kes juhtinud ka Tartu bussijuhtide streiki, tõdes, et Atko pakkumine Valgamaa bussijuhte ei rahuldanud.
Aastaid bussijuhtide õiguste eest seisnud Aare Kübarsepp, kes juhtinud ka Tartu bussijuhtide streiki, tõdes, et Atko pakkumine Valgamaa bussijuhte ei rahuldanud. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kolm nädalat tagasi sõlmisid transpordi ametiühing ja AS Atko Grupp viis uut kollektiivlepingut, mille tulemusena tõusid bussijuhtide kuutasude miinimummäärad. Uued kokkulepped puudutavad viie maakonna bussijuhte, kuid Valgamaal jäi leping sõlmimata.

Uue kokkuleppe kohaselt ootab palgatõus Harjumaa, Pärnumaa, Viljandimaa, Järvamaa ja Ida-Virumaa juhte.

Transpordi ametiühingu bussijuhtide koordinaator Aare Kübarsepp tõdes, et tegelikult oli laual ka Valgamaa juhtide uus tööleping. «Sõlmimata jätmine oli Atko Valga osakonna bussijuhtide otsus. Nad tahtsid ise sellega viivitada,» väitis Kübarsepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles