Ühisõppus oli edukas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Läti piiriülene päästeõppus.
Eesti-Läti piiriülene päästeõppus. Foto: Päästeamet

Möödunud reedel toimus Lätis Valka linna lähedal Eesti-Läti piiriülene päästeõppus, kus Eesti ja Läti päästjad harjutasid koostööd suureulatusliku metsatulekahju kustutamisel. Eestist osales Valka lähedal toimuval õppusel 15 inimest ja kolm päästeautot. Lisaks ühisele kustutustööde harjutamisele hinnati õppusel staabitöö ja infovahetuse efektiivsust.

Väliõppuse Eesti koordinaatori Riho Sõmermaa sõnul jäid mõlemad pooled õppusega rahule. «Ka Läti kolleegide hinnangul sujus õppus igati hästi. Läti ja Eesti voolikud suudeti edukalt ühendada ja ka staabi meeskond sai kustutustööde strateegia ja taktika väljatöötamisega hästi hakkama,» ütles Sõmermaa ja lisas, et lätlased olid väga vaimustunud meie konteinerpumbajaamast.

Jaam on soetatud Euroopa Liidu koostööprojekti käigus. Konteinerpumbajaam kaasati õppusele kui piiriülene päästeabi, samuti ka staabikonteiner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles