Õnnetuses sai viga kaks inimest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Valgamaal Otepää vallas Tatra-Otepää-Sangaste maantee 33. kilomeetril.
Liiklusõnnetus Valgamaal Otepää vallas Tatra-Otepää-Sangaste maantee 33. kilomeetril. Foto: Politsei

Esmaspäeval, 13. oktoobril kella 10.30 ajal toimus liiklusõnnetus Valgamaal Otepää vallas Tatra-Otepää-Sangaste maantee 33. kilomeetril Vidrike külas eriliigiliste teede ristmikul.

Seal põrkasid kokku kõrvalteelt liikunud sõiduauto Dacia Duster, mida juhtis 66aastane Voldemar, ja peateel liikunud sõiduauto Audi 80, mida juhtis 20aastane Diana.

Sõiduauto Audi juht ja kaasreisija, 44aastane Anne toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi.

Politsei alustas juhtumi uurimiseks väärteomenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb autojuhi poolt varalise kahju või ettevaatamatusest tervisekahjustuse tekitamist. Seni kogutud andmetele tuginedes on õnnetuse põhjustajaks ja menetlusaluseks isikuks peateele ette sõitnud Dacia juht, kinnitas politsei pressiesindaja Kerly Peitel.

Kohale kutsuti ka päästjad, kes kõrvaldasid kahel kokku sõitnud autol süttimisohu ja puhastasid sõidutee avariilistest autoosadest.

Daciat juhtinud Voldemar oli kaine, Audit juhtinud Dianal välised joobetunnused puudusid – tema kainuse kontrollimiseks võeti haiglas analüüsiks vereproov. Turvavarustust kasutati nõuetekohaselt, ka sõidukite rehvid vastasid nõuetele. Nii Audi roolis olnud Diana kui kaasreisija Anne viidi Tartu Ülikooli traumapunkti esmaabi saamiseks.

Politsei tuletab meelde, et kõrvalteelt peateele liikudes tuleb aegsasti sõidukiirust vähendada ja manöövrit tehes veenduda, et peateel kedagi liikumas ei ole. Statistiliselt juhtub kõige suurem hulk liiklusavariidest just vähese tähelepanelikkuse, hooletuse ja oludele mittevastava sõidukiiruse koosmõjul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles