Nõuni: mitte ainult politsei patrullimiskoht

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõuni küla kultuurivedurid on Marika Viks ning Kalev Lõhmus. Paarisrakendi firmamärgiks on kujunenud punane jõulumemme ja jõulutaadi kostüüm, mille kandmiseks ei pea tingimata jõuluaeg olema. Hõbesõlge tulid nad tänavu vastu võtma siiski tsiviilriietes.
Nõuni küla kultuurivedurid on Marika Viks ning Kalev Lõhmus. Paarisrakendi firmamärgiks on kujunenud punane jõulumemme ja jõulutaadi kostüüm, mille kandmiseks ei pea tingimata jõuluaeg olema. Hõbesõlge tulid nad tänavu vastu võtma siiski tsiviilriietes. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskmisele eestlasele heiastub Nõuni SkyPlusi liiklussõnumitest tuttava kohana, kus nähtud politseipatrulli. See on kõigest turvaline fassaad, mille taha peitub ärgas külakogukond eesotsas väsimatute kultuurivedurite Marika Viksi ja Kalev Lõhmusega.

Lõhmus ja Viks on külaelu Palupera vallas kokku juba ligi 20 aastat edendanud, kuid kolleegideks Nõuni kultuurimajas said nad seitse aastat tagasi. «Tema on pea ja mina olen kael, aga pea keerab sinna, kuhu kael käsib,» kirjeldab Viks naljatledes ühist koostööd, millest on kõige enam võitnud enam kui 200 elanikuga Nõuni küla.

Nõuni kultuurimaja programmist juba naljalt sellist päeva ei leia, kus mitte midagi ei toimu. Esmaspäeval saab teha aeroobikat, teisipäeval vallutavad saali maletajad, kolmapäeval seltskonnatantsurühm Pääsusilmad. Kõige tihedam päev on neljapäev, kui küla kultuurikantsis võib leida nii memmede tantsurühma Lõbusad Lesed kui laste laulurühma. Tiheda päeva lõpetab line-tantsrühm Oikuimaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles