Eesti põllumehed käisid Saksamaal šnitti võtmas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MELA põllumajandusmessi käigus pikendati pidulikult ka Eesti ja Saksa põllumeeste liitude vahelist koostöölepingut, mille allkirjastasid Mecklenburg-Vorpommerni Põllumeeste Liidu president Rainer Tietböhl (paremal) ja Eesti Põllumeeste Keskliidu president Juhan Särgava.
MELA põllumajandusmessi käigus pikendati pidulikult ka Eesti ja Saksa põllumeeste liitude vahelist koostöölepingut, mille allkirjastasid Mecklenburg-Vorpommerni Põllumeeste Liidu president Rainer Tietböhl (paremal) ja Eesti Põllumeeste Keskliidu president Juhan Särgava. Foto: Jaan Bachmann

Septembris külastasid Eesti põllumehed, kelle seas oli ka Valgamaa Põllumeeste Liidu juht Jaan Bachmann, Saksamaal ametikaaslasi. Põllumajandusmessil nähti muu hulgas sigade marssi.

Üheksaliikmelise delegatsiooni kolmepäevane tööreis Saksamaal algas suure põllumajandusettevõtte Griepentrog KG Steinhagen külastusega. 1500pealises lüpsikarjafarmis oli piima väljalüps lehma kohta eelmisel aastal 12 160 liitrit. Sel aastal loodetakse saada juba 13 000 liitrit. Firmal on maad 400 hektarit ning töötajaid 58.

«Ettevõtte juhi Klaus Griepentrogi sõnul on ettevõtte aasta palgafond 1,7 miljonit, mis teeb töötaja keskmiseks palgaks 2442 eurot, kusjuures lüpsjad on keskmisest kõrgemalt tasustatud,» rääkis Bachmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles