Valgas õpib logistikuid neljast riigist

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa Kutseõppekeskus
Valgamaa Kutseõppekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa kutseõppekeskuse juht Margus Ojaots esitles Valga rahvusvahelisel logistikafoorumil esinedes keskuse uut logistikaalast õppekava, edastas Valgamaalasele Valgamaa arenguagentuuri juhataja Rein Org.

Kutseõppekeskuses käivitus tänavu sügisest rahvusvahelise õppe käigus ingliskeelne kaheaastane Euroopa 5. kvalifikatsiooni tasemele vastav logistika ja veokorralduse õppekava. Tegemist on niinimetatud eelbakalaureuse kvalifikatsiooniga, mille omandanud õppurid saavad soovi korral tööd ka maailma suurimates logistikaparkides.

Margus Ojaotsa sõnul asus õppima 22 noort: 11 Lätist, kuus Eestist, kolm Pihkva oblastist ja kaks Gruusiast. «Edasine perspektiiv on arendada selle õppekava alusel koostöös kõrgkoolidega välja ühine õppekava ning selle eriala lõpetajad saavad bakalaureuse diplomi,» ütles Ojaots.

5. kvalifikatsiooni taseme logistikaõpe sai Valgas teoks Euroopa Liidu projekti LogOnTrain kaasabil, koostöös Peterburi Raudteetranspordi Ülikooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles