GALERII: Majapõleng Jaanikese külas

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 7. oktoobril kell 13.42 sai päästeameti häirekeskus teate, et Valgamaal Tõlliste vallas Jaanikese külas põleb maja lahtise leegiga.

Kohapeal, Valga külje all asuvas suvilarajoonis, avanes masendav pilt. Suuremat sorti suvemaja oli pea üleni leekides.

Põleng oli sedavõrd võimas, et tükk maad eemalgi oli kuumus suur. Kuigi kohapeal oli uudistamas suur hulk ümberkaudsete majade asukaid, hoidsid nemadki seetõttu aupaklikku kaugusse.

Kella 14 paiku oli sündmuskohal näha vaid Valga päästekomando päästjaid. Et tegu oli aga ulatusliku põlenguga, kutsuti kohale päästjaid mujaltki. Näiteks jõudsid 14.20 paiku kohale Karula vabatahtlikud päästjad. Lisaks neile tulid appi Otepää ja Tõrva komandode päästjad.

Olukorra tegi veelgi ohtlikumaks asjaolu, et Õie tänaval, kus põleng puhkes, on majad üpris ligistikku. Paraku oli ka ilm tuuline. Seega pidid päästjad hoolitsema ka selle eest, et tuli ei leviks teistele majadele.

Tulekahju saadi kontrolli alla kell 14.30, kustutustööd lõppesid kl 16.56.

Päästeteameti kinnitusel jõudis majas viibinud inimene leekide eest tänavale juba enne päästjate saabumist. Põlengu täpsemad asjaolud, sealhulgas selle puhkemise põhjus, on aga alles väljaselgitamisel.

Copy
Tagasi üles