Laps küsis mängupüstoliga ähvardades koolikaaslastelt raha

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Post lahkus linnavolikogust omal soovil.
Tarmo Post lahkus linnavolikogust omal soovil. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei pidas täna kinni koolikaaslasi mängupüstoliga ähvardanud kaheksa-aastase poisi, kellega tegeleb edasi noorsoopolitsei.

Täna hommikul kella üheksa paiku sai politsei teate Elva gümnaasiumi esimese klassi poistelt, et koolikaaslane ähvardas neid relvataolise esemega ja küsis raha.

Lastel raha anda ei olnud, misjärel nooruk lahkus nende juurest. Täiendava ohu välistamiseks reageeris sündmusele viis politseipatrulli, kes asusid hoonet kontrollima. Kogutud info viitas, et poiss võib viibida majast väljaspool ning ta tabatigi kella 10 ajal Elva linnast kaupluse parklast. Noorukiks osutus kaheksa-aastane sama kooli õpilane, kel kaasas mängupüstol.

Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva ütles, et sündmuse lõppedes oli kõige rohkem hea meel selle üle, et reaalset ohtu tegelikult ühelegi lapsele ega koolipersonalile ei olnud. Ta kinnitas, et esmased asjaolud teada saanuna reageerib politsei relvaga seotud vahejuhtumitele täie tõsidusega välistamaks igasugune võimalik oht. «Väga palju oli sündmuse kiirel lahendamisel abiks kooli personal, kes käitus ohuolukorras oskuslikult,» kiitis ta.

Elva gümnaasiumi direktor, aastaid Valga põhikooli juhtinud Tarmo Post lisas, et tänu politsei kiirele tegutsemisele ja õpetajate ning õpilaste sujuvale koostööle korrakaitsjatega säilitati koolirahu.

Kaheksa-aastase poisi, tema vanemate, kooliõpilaste ja -personali nõustamise ning juhtunu täpsemate asjaolude selgitamisega tegeleb edasi Elva noorsoopolitseinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles