Tõrva gümnaasium kaalub koolikotte

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikotid. Foto on illustratiivne.
Koolikotid. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Õpilasesinduste Liidu eestvedamisel hakatakse Eesti koolides läbi viima koolikoti kaalumise kampaaniat.

Koolikotte kaalutakse algklassides 6.–10. oktoobril, kampaania kestab terve nädala vältel. Kolmeteistkümnes pilootkoolis on vabatahtlikud õpilased, kes kampaaniat oma algklasside seas läbi viivad. Valgamaalt on pilootkoolide seas Tõrva gümnaasium.

Algklassiõpilaste ranitsaid kaalutakse iga koolipäeva alguses ning tulemused saadetakse õpilasesinduste liidu kontorile, kes nendest omakorda järeldused teeb.

«Ükski õppur ei tohiks kanda liialt rasket ranitsat, mis võib rühihäireid tekitada. On oluline, et kool arvestaks tunniplaani koostades ka võimaliku koormaga, mis lastele kanda antakse,» sõnas õpilasliidu avaliku poliitika juht Liis Konsap.

Tervisekaitsenõuetes kooli päevakavale ja õppekorraldusele on ranitsa lubatud raskus koos sisuga 1.–3. klassi õpilastel maksimaalselt 3 kilogrammi ja 4.–6. klassi õpilastel 3,5 kilogrammi.

Õpilasliit kutsub üles ka teisi koole, eesotsas õpilasesindusi, võtma üles kampaania oma koolis ning tulemusi nendega jagama.

Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis toob kokku Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoole. EÕEL on suurim õpilaste esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu enam kui 90 000 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles