Korvpallihooaeg saab avalöögi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Laupäeval, 4. oktoobril on Alexela korvpalli meistriliiga hooaja avakohtumises vastamisi viimaste aastate Eesti kaks tippklubi: BC Kalev/Cramo ning Tartu Ülikool / Rock. Mäng algab Tallinn Arenal kell 17. Kõigil, kel ei õnnestu seda kohtumist saali vaatama minna, on võimalik otseülekannet jälgida TV6 ja Delfi TV vahendusel.

Viimasel neljal aastal on meeskonnad pakkunud omavahelistes kohtumistes palju põnevust ja pinget kogu korvpallipublikule. Kevadel on alati kindlalt peale jäänud Kalev/Cramo, kes läheb sellele kohtumisele vastu valitseva Eesti meistrina. Tartu Ülikool / Rockil on aga vastu panna valitseva Eesti karikavõitja tiitel. Kalev ja Rock on sel sügisel juba korra kohtunud, Rakveres toimunud kontrollturniiri finaalis sai kindla 73 : 63 võidu Tartu klubi.

TÜ/Rocki ridadesse on uute meestena lisandunud Tanel Sokk Kalev/Cramost ning korvi alla 212 cm pikk leedulane Karolis Petrukonis. Mullu Alexela korvpalli meistriliiga tähtede viisikusse valitud Augustas Peciukevicius jätkab Rockis ka sellel hooajal.

BC Kalev/Cramo ridades jätkavad vanad tuttavad Rain Veideman, Gregor Arbet, Frank Elegar ja tõenäoliselt ka Armands Škele. Uute meestena on lisandunud Eesti koondislane Reinar Hallik, korvi all tegutseb 217cm pikk leedulane Mindaugas Kupšas ning tagaliini on lisandunud ameeriklased Scott Machado ning E. J. Singler.

Lisaks laupäevsele hooaja avalöögile on pühapäeval kavas veel mitu põnevuskohtumist. TTÜ spordihoones visatakse pall mängu kell 16, kui TTÜ KK võõrustab Kalle Klandorfi juhendatavat TLÜ/Kalevit. Kevadel pakkusid meeskonnad haarava lahingu veerandfinaalis, mis lõppes 3 : 1 Tallinna Kalevi võiduga.

Suvepealinna korvpallipublikut on ees ootamas maiuspala, kui KK Pärnu võtab algusega kell 17 mõõtu TYCO Raplaga. KK Pärnu on täiendust saanud Renato Lindmetsa ja Silver Leppiku näol, samuti on meeskonnas kaks leegionäri: lätlane Sandis Silavs ning Santa Lucialt pärit tsenter Aloysius Marvin Henry.

TYCO Rapla on alles meeskonda komplekteerimas, välismaalastest jätkab sloveenia B-koondislane Žiga Fifolt, meeskonnaga on liitumas ka lätlane Kristers Žeidaks, kes kahes Lätis toimunud kontrollmängus tegi Rapla helesinises särgis häid esitusi. Esimeses kohtumises tõi Zeidaks 27 punkti ja võttis 13 lauapalli ning teises mängus 33 punkti ja samuti 13 lauapalli.

Lisaks on pühapäeval võistlustules ka Rakvere Tarvas ja Valga / Maks & Moorits, kes lähevad omavahel vastamisi Kastan Arenal samuti kell 17. Valga / Maks & Moorits on sellel aastal tublisti täiendust saanud lätlaste

näol, neid on meeskonnas koguni viis – neli mängijat ja peatreener. Samuti on piirilinna meeskonda siirdunud mullu Tarvas mänginud Eesti rahvuskoondise liige Kristo Saage.

Rakvere Tarvas on paariaastase vaheaja järel tagasi keskmängija Kaspars Cipruss, mängujuhi kohal on leeduka Giedrius Gustase asemel Eesti koondise mängujuht Sten-Timmu Sokk.

Alexela korvpalli meistriliiga uustulnuk Audentese SG / Noortekoondis teeb mängudega algust kuu aega hiljem, 4. novembril, kui Audentese spordihallis kohtutakse TLÜ/Kaleviga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles