Valgamaa noored suundusid peamiselt Tartusse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgast Tartu Ülikooli ajalugu õppima läinud Kertu Tähel on aeg ülikoolilinnas lennanud kiiresti. Neiu ei taha uskuda, et september on juba läbi.
Valgast Tartu Ülikooli ajalugu õppima läinud Kertu Tähel on aeg ülikoolilinnas lennanud kiiresti. Neiu ei taha uskuda, et september on juba läbi. Foto: Angela Ader

Kevadel gümnaasiumi lõpetanud Valgamaa noortest üle poole jätkab õpinguid mõnes kõrgkoolis. Kõige suurem tung oli Tartu Ülikooli, kus septembris asus õppima 16 endist Valgamaa gümnasisti.

Tartu on Valgamaa õpilaste seas jätkuval kõige eelistatum valik: kümne lõpetanu alma mater’iks sai Eesti Maaülikool, kaheksa õpilast astus Tartu Tervishoiukõrgkooli, kümme Tartu kutsehariduskeskusesse ja üks Tõrva gümnaasiumi lõpetanu jätkab õpinguid Tallinna Tehnikaülikooli Tartu kolledžis.

Valga gümnaasiumi lõpetanud Kertu Täht on üks neist, kes suvel Tartu Ülikooli astus. Temaga vesteldes saab peagi aru, miks Tartu noori kui magnetiga tõmbab. «See on hästi mõnus linn, kus kogu aeg toimub midagi ja leiad pidevalt uusi tuttavaid,» leiab Täht, kes asus õe jälgedes ülikooli ajalugu õppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles