Valgamaa seeniorid: terviseseminare on meile väga vaja!

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Terviseseminaril Valga kultuurikeskuses said huvilised teadmistepagasit täiendada tervise, turvalisuse ja tervislike eluviiside alal. Töötubades sai aga värskendada ja testida praktilisi oskusi. Osalejate sõnul on taolisi teadmisi väga vaja.

Kultuurikeskuse saali kogunes üle paarisaja maakonna eaka, neist enamus naised. Mehi võis kokku lugeda ehk paarikümne ringis. Rahvas sai väikese tasu eest kontrollida oma tervisenäitajaid ning seda võimalust agarasti ka kasutati – järjekord ei tahtnud selle laua juures kuidagi lõppeda.

Doktor Merike Salumäe rääkis südamest ja südamehaigustest. "Õnnelikul inimesel on väiksem tõenäosus haigestuda südamehaigustesse. Negatiivne emotsioon ja depressioon on südamelihase infarkti peamised riskifaktorid," sõnas doktor. "Südameheadusega saab väga palju ära teha," võttis ta jutu kokku.

Eaka naise tervisest ja terviseprobleemidest andis ülevaate doktor Aive Kalinina. Juttu tegi ta menopausist, günekoloogislistest ja vähihaigustest ning jagas õpetussõnu, mida inimene ise peaks tegema, et haigusi ära hoida või neid ravida. "Olge sotsiaalsed ja aktiivsed, see vähendab stressi ja depressiooni," sõnas Kalinina.

Vaata videost, mida olulist ja tähtsat terviseseminarist osavõtjad teada said ja mida nad ise oma tervise heaks teinud on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles