Eesti Post ja ajalehed jõudsid kokkuleppele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Газеты
Газеты Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Posti ja Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) vahelistel läbirääkimistel ajalehtede kandehinna tõusu osas jõuti kokkuleppele, et järgmisest aastast tõuseb kandeteenuse hind 4,3 protsenti.

«Perioodika kandeteenuse hinnatõus tähendab eelkõige suuremaid palkasid meie kirjakandjatele ja esmatasandi postitöötajatele,» ütles ASi Eesti Post juhatuse esimees Aavo Kärmas.

Kärmase sõnul on hea meel tõdeda, et väljaandjad mõistavad kirjakandjate palgatõusu vajadust. «Lõppkokkuvõttes on meil ju väljaandjatega ühine huvi. Edukad väljaanded ja suured tiraažid tähendavad rohkem tööd ja leiba meie kirjakandjatele.»

Kokkuleppe kohaselt tõuseb ajalehtede kandeteenuse hind järgmisest aastast 4,3 protsenti. Perioodika kandega seotud kuludest üle 70 protsendi moodustavad personalikulud, mis järgmisel aastal tõusevad keskmiselt 6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles