Juhtkiri: Hea õpetaja valem

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüllemäe kool. 1. klassi õpetaja Merle Roos koos lastega.


Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Lüllemäe kool. 1. klassi õpetaja Merle Roos koos lastega. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval on Eestis taas õpetajate päev. Nagu ikka, algavad selle eel arutelud, milline on hea õpetaja. Tegu on raske küsimusega, millele vastuseid ilmselt pea sama palju kui korralikus kooliklassis õpilasi – ehk rohkemgi.

Ühe võimaliku vastusevariandi pakub teisipäevane Pärnu Postimees, defineerides oma loo pealkirjas: «Hea pedagoog on lõbus ja mõistev.» Tegu on mõne sõnaga nende seast, mida pakkusid Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilased, kui neil paluti iseloomustada oma kooli direktorit, Eesti aasta haridusjuhi kandidaati Andres Laanemetsa, kes muu hulgas kogunud tuntust kooli õpetajate ansamblis mängimisega.

Lõbusate ja mõistvatena võib kirjeldada ka suurt hulka Valgamaa õpetajaid. Samuti kõlbavad neist paljusid iseloomustama teisedki sõnad, mida Pärnu kooli õpilased oma koolijuhi kohta kasutasid: sõbralik, tasakaalukas, tähelepanelik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles