Juhtkiri: Võitlus töö(käte) pärast

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömess Valgas
Töömess Valgas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimastel aastatel on Eestis korduvalt juttu olnud, et töötuse kõrval on meil üha suurem probleem töökäte puudus. Arvestades rahvastiku vananemist, probleeme iibega ning arvestatavat hulka välismaale lahkujaid, on see loomulik.

Samas näitas laupäeval Valgas korraldatud esimene Liivimaa töömess, et vähemalt Lõuna-Eestis on hulk inimesi, kellel töökoha leidmisega tõsi taga. Kõik neist ei ole sugugi töötud: leidub neidki, kellel töö olemas, kuid kes soovivad paremat teenistust või otsivad uusi väljakutseid.

Nii mõnigi inimene tuli messile väljastpoolt Valgamaad. Seegi näitab, et geograafiline asukoht pole tänapäeval töö- ja elukoha leidmisel alati kõige olulisem. Kui töö ahvatlev tundub, ollakse nõus ka teise maakonda kolima. Näiteks õnnestus Valgamaalasel vestelda mehega, kes nõus Jõgevamaalt Otepääle kolima – kui vaid püsiva töö leiab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles