Tulevikus võtab panga rolli maal üle kauplus?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikus ei pruugi maainimestel sularaha väljavõtmiseks pangakaarti vaja minna. Näiteks ETK Grupp on Säästukaart Plussi puhul juurutanud raha väljavõtmise teenust. Tavalise kaardi puhul küll sellist võimalust pole.
Tulevikus ei pruugi maainimestel sularaha väljavõtmiseks pangakaarti vaja minna. Näiteks ETK Grupp on Säästukaart Plussi puhul juurutanud raha väljavõtmise teenust. Tavalise kaardi puhul küll sellist võimalust pole. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Panga president Ardo Hansson avaldas hiljuti Riigikogus arvamust, et tulevikus peab sularaha vajav maainimene lootma poekettidele.

Hansson rõhutas, et pangakontorite sulgemine on üleilmne suundumus, mis tehnoloogilise arengu tõttu üha hoogustunud. «Osaliselt on tegu loomuliku arenguga, millele pole mõistlik vastu seista.»

Näiteks Swedbanki ja SEB panga emamaal Rootsis on 2013. aasta seisuga veidi üle poole pangakontoritest sularahavabad. «Eestis on näitaja värsketel andmetel 23 protsenti ehk kaks korda väiksem,» tõi Hansson välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles