Valga, Valka ja Braslavi rajooni esindajad sõlmisid koostöölepingu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostöölepingu sõlmimine
Koostöölepingu sõlmimine Foto: Kaja Mõts/Valga maavalitsus

26. septembril kirjutasid Valga maavanem Margus Lepik, Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklis ja Braslavi rajooni täitevkomitee esimees Sergei Šmatov alla kolmepoolsele koostöölepingule.

Valga ja Valka esindajad külastasid 24.–26. septembrini Valgevenes Vitebski oblastisse kuuluvat Braslavi rajooni. Tutvuti rajooni omavalitsuste, haridus- ja raviasutuste, põllumajandus- ja tööstusettevõtete ning piirkonna turismivõimekusega.

„Tegemist on väga sõbraliku ja tööka rahvaga. Braslavi rajoon on Valgamaaga sarnane, sest mõlemas maakonnas on palju järvi, imeline loodus ja tegemist on piirialaga. Samuti on nii meil kui neil ettevõtteid, mis oma tegevuse poolest üksteisega sarnanevad. Koostööleping aitab alustada ühiseid projekte, mille eesmärgiks on uute teadmiste ja kogemuste vahetamine kohalikku elu puudutavates valdkondades,“ ütles maavanem Margus Lepik.

Koostöö hõlmab erinevaid elualasid, sh kohaliku demokraatia, IT ja avalike teenuste arendamist, selle administratiiv-organisatsioonilist korraldust, regionaalset ja kohalikku arengut, koostööd Euroopa Liidu naabruspoliitika raames. Loomulikult ka hariduse, kultuuri, spordi, noorsootöö, tervishoiu, vanurite hoolekande, turismi, väikeettevõtluse ja ettevõtluskeskkonna arendamise vallas.

Delegatsiooni kuulusid  Valga maavanem, maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja, avalike suhete juht, Valka kihelkonnaduuma esimees ning Valka maakonna ja Valka kihelkonna omavalitsuste esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles