Tuleb teha puust ja punaseks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Selle aasta loominguvõistlusel kutsub päästeamet valmistama lühivideot kodusest tuleohutusest, et motiveerida inimesi veelgi rohkem ohutule elukeskkonnale tähelepanu pöörama.

Konkurss «Tuleohutus puust ja punaseks!» kestab 3. novembrini. Osalema on oodatud kõik huvilised alates 14. eluaastast. Videokonkursi eesmärk on suunata inimesi loominguliste lahenduste kaudu tuleohutuse teemal kaasa mõtlema. Seekordne konkurss keskendub taas just kodusele tuleohutusele, et inimesed pööraksid rohkem tähelepanu end ümbritsevale keskkonnale ja selle ohutuks muutmisele.

Võistlustööd on oodatud neljas kategoorias alates tikkudega mängimise ohtlikkusest ja lõpetades küttekollete hooldusega. Täpsemat infot leiab päästeameti kodulehelt ja Facebooki-lehelt. Videot luues tasub meeles pidada, et kuigi tuleohutus on tõsine teema, siis klippides on oodatud ka vaimukad lähenemised.

Parimate videote autoritele on preemiaks peegelkaamera, tahvelarvuti või nutitelefon. Lisaks peaauhindadele panevad eripreemiad välja politsei- ja piirivalveamet, haridus- ja teadusministeerium, teaduskeskus Ahhaa, Tallinna loomaaed, Jalo, Teletorn, Energia avastuskeskus, Photopoint ja Viimsi kino. Väärt auhinnaga tunnustatakse ka publiku lemmikut.

Kõige tabavamaid videoklippe kasutatakse edaspidi tuleohutusalases ennetustöös Facebookis, veebilehekülgedel või väliüritustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles