Otepää väepaik kingib külastajatele energiat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepäälane Endel üritab kord nädalas labürindis kõndimas käia. Tema sõnul sarnaneb enesetunne pärast sellele, nagu oleks Pühajärve spaas veemassaaži saanud.
Otepäälane Endel üritab kord nädalas labürindis kõndimas käia. Tema sõnul sarnaneb enesetunne pärast sellele, nagu oleks Pühajärve spaas veemassaaži saanud. Foto: Henri Kõiv / Valgamaalane

Otepää maine hea energiaga kohana saab veel kord kinnitust. Juba aasta aega on need, kes sellesse usuvad, saanud kiriku kõrvale ehitatud kividest labürindis oma patareisid laadimas käia.

Üheteistrajalise ja mitmesajast kivist koosneva niinimetatud Chartresi labürindi ehitasid valmis kaks kanget Otepää vanadaami.

Üks neist, Kulla Võrno, käis kahe aasta jooksul hilja öösel metsadest ja kraavidest kive korjamas. «Suuremad kivid veeretasin kohale,» meenutab Võrno. Väidetavalt olid isegi korrakaitsjad huvi tundnud, mida vanaproua kraavist otsib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles