Neljas Nipernaadi läheb Valgast rändama

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel kevadel andis Valga linnapea Kalev Härk laureaat Kärt Hellermale Gailiti novelliauhinna üle päeval, mil Valgas peatus Prima Vista kirjandusfestival Tänavu on auhinna üleandmine seotud raamatukogu juubeliga.
Eelmisel kevadel andis Valga linnapea Kalev Härk laureaat Kärt Hellermale Gailiti novelliauhinna üle päeval, mil Valgas peatus Prima Vista kirjandusfestival Tänavu on auhinna üleandmine seotud raamatukogu juubeliga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavalitsus annab kevadel koostöös keskraamatukoguga välja järjekordse August Gailiti nimelise novelliauhinna. Tunnustus on tekitanud vastakaid arvamusi.

Novelliauhind leiab omaniku juba neljandat korda. See määratakse eesti autorile kõige gailitlikuma novelli eest, kus on kas fantaasiarikkust, seiklushimulisi ja romantilisi tegelasi, maaliline kujutamislaad või on novellil lüüriline alatoon.

Ettevõtmise eestvedaja, Valga keskraamatukogu direktor Endla Schasmin loodab, et novelliauhind ja Säde pargis asetsev Nipernaadi kuju aitavad üha paremini teadvustada Gailiti seotust Valgamaaga. Praegu tema kogemuste põhjal paljudel veel seda seost ei teki. Ometi on Gailit Valgamaal sündinud ja Valgas koolis käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles