Vanamemm Hilda: siit ei tahaks eluski enam ära minna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toanaabrid, 85aastane Veera Kotka (paremal) ja 92aastane Armilde-Marie Reisenbuk on Sangaste tervisemaja elu-oluga väga rahul. Memmede sõnul on söök maitsev, toad hubased ning personal hoolitsev ja lahke.
Toanaabrid, 85aastane Veera Kotka (paremal) ja 92aastane Armilde-Marie Reisenbuk on Sangaste tervisemaja elu-oluga väga rahul. Memmede sõnul on söök maitsev, toad hubased ning personal hoolitsev ja lahke. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kevadel alanud ehitustööd Sangaste tervisemajas on lõppenud, uued elanikud tubadesse sisse kolinud. Täna lõuna paiku toimub majas pidulik avaüritus, kus valminut näidatakse sõpradele ümberkaudsetest hooldekodudest.

Kuna hooldekodu kohtade järele on pidevalt nõudlus olemas, otsustasid Sangaste pansionaadi tegusad naised tervisemaja laiendada. Kolm aastat tagasi valla endises koolihoones uksed avanud tervisemajas oli 24 kohta.«Väheks jäi, muudkui küsiti, kas meil kohti pole,» põhjendas laiendamise vajadust MTÜ Sangaste Pansionaat haldusjuht Agnes Areng.

Kevadel, pärast raamatukogu ümberkolimist endistesse kaupluseruumidesse, alustati ehitustöödega. «12 toale saime nüüd juurde veel kolm ühe- ja kolm kahekohalist tuba ehk siis üheksa kohta,» rääkis maja perenaine Eliis Areng. Kokku on majas kohti 33le inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles