Juhtkiri: Ostja hääletab jalgadega

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks koht, kus Valga elanikud Valkas sisseoste tegemas käivad, on piiri lähedal asuv Maxima kauplus.
Üks koht, kus Valga elanikud Valkas sisseoste tegemas käivad, on piiri lähedal asuv Maxima kauplus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalane on tihti pidanud kirjutama sellest, kuidas üks või teine väiksemat sorti müügikoht Valgas uksed sulgeb. Eelmine nädal tõi näiteks uudise R-kioski kadumisest maakonnakeskuse peatänavalt.

Tihti esitavad uksi sulgevate kaupluste omanikud ühe põhjusena, miks selline otsus langetada tuleb, tiheda konkurentsi ja suurte poekettide hinnasurve. Saavad ju kauplusteketid endale juba suurte mahtude pealt tarnijatelt oluliselt soodsamad hinnad välja kaubelda.

Tarbijale on asjaolu, et Valgas pea kõik Eesti suuremad kauplusteketid esindatud on, mõistagi kasulik. Nii on lootust kaupa tihti päris soodsa hinnaga saada. Vahel võib kõnelda suisa kaupmeestevahelisest hinnasõjast. Sellest annavad märku nii prisked reklaammaterjalide pakid postkastides kui värvikirevad sildid, mis ostumekasse sattuja kampaaniatooteid hankima meelitada üritavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles