Näitusel säravad kakskeelses ringis valminud ehted

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aire Hulkko isikunäituse avamisel 
Valga kultuuri- ja huviala­keskuses 
2010. aastal.
Aire Hulkko isikunäituse avamisel Valga kultuuri- ja huviala­keskuses 2010. aastal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui pärlid loominguliste inimeste kätte satuvad, valmib neist tõeline aare. Läti-Eesti instituudi juures tegutsevates käsitööringides valminud meistriteoseid on võimalik neljapäeva õhtust näha Valka kultuurimaja hallis saalis, valvelaua juures. Neid ehteid võib kanda nii igapäevaselt kui pidudel, ehe võib olla kingitus või isegi pruudi aksessuaar.

Aire Hulkko juhendatav käsitööring on Läti-Eesti instituudis tegutsenud juba viis hooaega. Selle tegevusest võtavad osa nii eestlased kui lätlased. «Algul oli osalejaid ligi 20, aga nagu ikka, on mõni inimene aja jooksul kõrvale jäänud ja eelmise hooaja lõpu seisuga oli ringis aktiivseid kohalkäijaid kümmekond,» rääkis juhendaja.

Lätlasi ja eestlasi oli tema sõnul eelmisel aastal ringis enam-vähem pooleks. «Läti poolega suhtlen vene, eesti poolega eesti keeles,» kirjeldas Hulkko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles