Looming muutis pärlid tõelisteks aareteks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aire Hulkko isikunäituse avamisel Valga kultuuri- ja huvialakeskuses 2010. aastal.
Aire Hulkko isikunäituse avamisel Valga kultuuri- ja huvialakeskuses 2010. aastal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui ümmargused, piklikud, laiad, kandilised, läbipaistvad, erksad pärlid loominguliste inimeste kätte satuvad, valmib neist tõeline aare. Läti-Eesti instituudi juures tegutsevates käsitööringides valminud meistriteoseid on võimalik neljapäeva õhtust näha Valka kultuurimaja hallis saalis, valvelaua juures.

Kuigi juhised ja materjalid on ühesugused, on valminud ehted kordumatud. Käsitööringis valmistatud ehteid võib kanda nii igapäevaselt kui pidudel, ehe võib olla armas kingitus või isegi pruudi aksessuaar, andis teada Läti-Eesti instituudi tõlk Laura Gredzens.

Aire Hulkko juhendatav käsitööring on Läti-Eesti instituudis tegutsenud juba viis hooaega. Selle tegevusest võtavad osa nii eestlased kui lätlased. «Algul oli osalejaid ligi 20, aga nagu ikka on mõni inimene aja jooksul kõrvale jäänud ja eelmise hooaja lõpu seisuga oli ringis aktiivseid kohalkäijaid kümmekond,» rääkis juhendaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles