Mida annab arengukava Valgamaa inimesele?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldekodude kohtade ja nendes tööd saavate inimeste arv on kasvamas ning sellest võimalusest kavatseb hetkel 1000 hooldekodukohaga Valgamaa kümne küünega kinni haarata. Lõuna-Eesti hooldekeskus on juba praegu üks suurimaid tööandjaid maakonnas.
Hooldekodude kohtade ja nendes tööd saavate inimeste arv on kasvamas ning sellest võimalusest kavatseb hetkel 1000 hooldekodukohaga Valgamaa kümne küünega kinni haarata. Lõuna-Eesti hooldekeskus on juba praegu üks suurimaid tööandjaid maakonnas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa arengustrateegia aastani 2020 on 22. septembrini avalikuks aruteluks maa­valitsuse kodulehel üleval. Valgamaalane uuris, mis suunas maakond lähiaastatel liigub.

Arengustrateegiaid valmib eri ametkondades justkui konveiermeetodil. Ainuüksi Valgamaal on lisaks üldstrateegiale olemas veel «Valga maakonna noorsootöö arengustrateegia 2009–2020», «Valgamaa terviseprofiil ja terviseedenduse tegevuskava» – mis mõlemad on arengustrateegia lisad –, siseministeerium koostab paralleelselt «Kagu-Eesti tegevuskava». Rääkimata sellest, et 2011. aastal võeti vastu sarnane arengustrateegia, mis pidi kehtima 2018. aastani.

Dokumentidest ei tule puudus, kuidas on lugu värskete ideedega? Uue arengustrateegia koostamist põhjendas maavanem olude muutumisega, mis saab Valgamaa puhul tähendada seda, et olukord maakonnas pole kolme aasta jooksul soovitud suunas arenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles