Suured nälkjad ehmatasid Valga aiapidajat

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma aiast suured nälkjad leidnud Elleni sõnul oli esimene leitud must seatigu lausa 14 cm pikkune. Naise arvates on purki pandud teod toidunappuse tõttu praeguseks veidikene pisemaks jäänud.
Oma aiast suured nälkjad leidnud Elleni sõnul oli esimene leitud must seatigu lausa 14 cm pikkune. Naise arvates on purki pandud teod toidunappuse tõttu praeguseks veidikene pisemaks jäänud. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Eelmisel nädalal leidis Valga elanik Ellen aiast mitu suurt ja ebameeldivat nälkjast. Vanaproua püüdis need purki ja tegi interneti abil kindlaks, et tegu on mustade seatigudega.

«Oi, kui õudsad elukad! Kui neid esimest korda paar nädalat tagasi nägin, jätsin nad kohe sinnapaika ja jooksin abiväge otsima,» kirjeldas kauni ja suure aia omanik Ellen esmakordset kokkupuudet aeda sattunud kutsumata külalistega.

Naise sõnul märkas ta esimest seatigu mõni nädal tagasi vihmase ilmaga. Kuna vanadaam ise leitud nälkjat pelgas, kutsus ta appi meesterahva, kes pika nälkja kinni püüdis. «Esimene leitud isend oli 14 sentimeetrit pikk,» kõneles Ellen. Järgnevatel nädalatel leidis proua aiast veel mitu nälkjat ning tema sõnul ilmusid seateod välja just vihmaste ilmadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles