Anu Reiljan: ettevõtluses pole midagi keerulist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Reiljan loodab, et praktilise suunitlusega majandusõpe suudab Valga gümnaasiumi õpilased ettevõtluspisikuga nakatada.
Anu Reiljan loodab, et praktilise suunitlusega majandusõpe suudab Valga gümnaasiumi õpilased ettevõtluspisikuga nakatada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga gümnaasiumi majandussuunda hakkab uuel kooliaastal juhtima majandusteadlane, kooli vilistlane Anu Reiljan. Rohkete praktiliste kogemustega õpetajale on see esimene kord nii noore kuulajaskonna ees tundi anda. «Minu jaoks läheb õpetamine keerulisemaks,» arvas Reiljan.

Oma esimeses tunnis lasi Reiljan noortel joonistada elupuu koos tüve, juurte ja okstega. Viimastele tuli märkida, milline võiks olla õpilaste tulevik. Praktiliselt kõigil oli üks kaalutlus: kas minna Eestist ära või mitte. Selles, kas lahkuda Valgast, polnud isegi mitte küsimus.

Reiljani hinnangul tuleks kooli gümnaasiumiosa õpilastele atraktiivsemaks muuta, sest lahkutakse isegi Noarootsi ja Lähtele, kus koolid on oma tugeva erisuuna leidnud. Üks võimalik nišš, mis Valga gümnaasiumi konkurentsivõimet tõstaks, võikski olla tugev majanduskallak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles