Küll lõpuks läheb kergemaks!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairi ja Madis abiellusid kaks aastat tagasi salaja. Nad tahtsid alguses seda Rootsi kruiisil teha, kuid kapten ei tohtinud neid Eesti lipu all paari panna. Nii otsustasid nad oma abielu registreerida järgmisel kuul, 10. augustil, Kairi sünnipäeval. Millalgi tahavad nad lasta end ka laulatada ja lähedastele suure peo korraldada – siis, kui raha rohkem. Miks Madis Kairile abieluettepaneku tegi? «Äkki oleks temast muidu ilma jäänud. Liiga kaua ei tohi ka jokutada,» vastab Madis.
Kairi ja Madis abiellusid kaks aastat tagasi salaja. Nad tahtsid alguses seda Rootsi kruiisil teha, kuid kapten ei tohtinud neid Eesti lipu all paari panna. Nii otsustasid nad oma abielu registreerida järgmisel kuul, 10. augustil, Kairi sünnipäeval. Millalgi tahavad nad lasta end ka laulatada ja lähedastele suure peo korraldada – siis, kui raha rohkem. Miks Madis Kairile abieluettepaneku tegi? «Äkki oleks temast muidu ilma jäänud. Liiga kaua ei tohi ka jokutada,» vastab Madis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Muhkva külla Soo tallu on oma pesa loonud abikaasad, noored Kairi ja Madis Säinas. Noormees on selles talus alati elanud, käinud vaid Väimelas õppimas, kus tutvuski oma tulevase naise Kairiga. Kui tavaliselt ei taha noored maale kolida, sest tööd on raske leida, siis nemad ei taha ennast linnaga siduda. Mis siis, et praegu raske on.

Madis töötab nagu naabrinaine Karingi Laatre piimafarmis. Madise kaasa Kairi ei ole nelja aasta jooksul tööd leidnud. «Mulle siin meeldib, aga tööd ei ole,» nendib Kairi, kes oli mõnda aega töötuna kirjas. «Rahvaloendaja olin vahepeal, kuid töötuna enam arvel ei ole. Mis mõttega käin kord kuus Valgas oma nägu näitamas ja allkirja andmas? See on lisakulu.»

Ometi ei ole kumbki neist käega löönud, vaid püsivad maal. «Kui kohtusime, olid meil juba plaanid paigas – palkmaja võiks metsas olla, kaks koera ja laps ... » meenutab Kairi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles