Valga saab moodsa valgustuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordi tänav on üks neist piirkondadest, kus tänava­valgustus rahapuudusel suure tõenäosusega projekti käigus vahetamata jääb.
Transpordi tänav on üks neist piirkondadest, kus tänava­valgustus rahapuudusel suure tõenäosusega projekti käigus vahetamata jääb. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Saastekvootide müügiraha eest on plaanis seitsmes Eesti linnas tänavavalgustus asendada leedvalgustitega. Kallinenud ehitushange tähendab, et Valga linna rahastus 66%-list energiasäästu lubavas projektis suureneb.

Ilmselt ei teostu projekt aga Valgas täismahus. Kõigil omavalitsustel tuli linn jagada piirkondade olulisuse järgi kolmeks, et anda võimalus sõlmida lepinguid ja teostada töid etapiti, kui kogu tänavavalgustuse uuendamiseks raha ei jätku. 60% tänavavalgustusest on selline, mis läheb kindlasti töösse. Veerand võib, aga ei pruugi hankesse mahtuda, 15% tänavavalgustusest suure tõenäosusega hankesse ei mahu.

Seejuures on projektis määratletud, et väljavahetamisele kuuluvad üksnes valgustid, mille eluiga on pikem kui viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles