Tõrvas läks käima valimiskarussell

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva noortevolikogu koosolek
Tõrva noortevolikogu koosolek Foto: Erakogu

Alates eilsest, 8. septembrist, on kõigil Tõrva linna noortel vanuses 14–26 eluaastat võimalus kandideerida Tõrva noortevolikokku. Kandideerima on oodatud kõik noored, kellel on huvi anda oma panus Tõrva ja piirkonna noorte olukorra parandamiseks ja midagi põnevat oma linna heaks ära teha, andis teada noortevolikogu kommunikatsioonijuht.

«Noortevolikogu on koht, kus noored saavad enda kodulinna tasandil oma pisemaid ja suuremaid unistusi realiseerida. Olgu see näiteks jalgpalliväljaku kordategemine või kogu linnarahva jaoks mingi põneva ürituse korraldamine,» ütles valimiste projektijuht Triin Jaansalu.

«Lisaks oleme ka koostööpartnerid linnavalitsusele ja -volikogule. Noortevolikogu töös osalemine on hea võimalus olla pidevalt linnas toimuvaga kursis ning esindada koostööd tehes enda ja oma sõpruskonna huve,» lisas projektijuht.

Noortevolikogusse võivad pürgida eri vanuses noored: 14aastastest põhikooliõpilastest ülikoolis või tööl käivate noorteni.

Küsimusele, miks peaks üks noor noortevolikokku kandideerima, vastas projektijuht järgnevalt: «Noor saab noortevolikogus olemisest kõike, mida elus vaja on: võimalik on arendada palju suhtlemisoskust, koostada saab eri dokumente ning kindlasti kampa lüüa erinevate ürituste või projektide elluviimisel ja osa võtta põnevatest koolitustest.»

Tõrva noortevolikogu on 2010. aastal Tõrva linnavalitsuse, noorte ja noorsootöötajate koostöös loodud noorte esinduskogu, mille ülesanne on linnavõimu nõustamine noori puudutavates küsimustes. 

«Omavalitsus võtab palju otsuseid vastu, mis puudutavad noori, ja noortevolikogu ongi see organisatsioon, mis annab nendes valdkondades linnale nõu. Hetkel on Tõrvas vägagi soodsad võimalused noortel oma mõtete avaldamiseks neid puudutavatel teemadel,» lisas projektijuht.

Noortevolikokku kandideerimiseks tuleb 28. septembrini esitada avaldus valimiskomisjoni meiliaadressile või viia Tõrva see avatud noortekeskuse noorsootöötajate kätte. Täpsemat infot saav volikogu Facebooki lehelt ja Tõrva Noorte Uudisteportaalist.

30. septembrist 12. oktoobrini on võimalik kõikidel kandidaatidel teha aktiivset valimiskampaaniat.

13. oktoobrist 31. oktoobrini on valimisperiood, mil kõik Tõrva linna noored saavad anda hääle oma lemmikkandidaadi poolt. Sellel perioodil toimub e-hääletus ning jaoskonnahääletus kindlaksmääratud aegadel. Jaoskonnad moodustatakse nii Tõrva avatud noortekeskusesse kui ka Tõrva gümnaasiumisse.

15 uut Tõrva linna noortevolikogu liiget selguvad 31. oktoobri õhtupoolikul. Nende ametiaeg algab 29. novembril ja kestab 28. novembrini 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles