Esindusorgan või mõnus kooskäimiskoht?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Tõrva noortevolikogu rõõmsast kollektiivist: Romet Piller (vasakult), Ülla Tamm, Sirle Jaansalu, Salme Ojap, Sirli Pippar, Triin Jaansalu ja Anett Kikas. Peagi ootab volikogu uusi liikmeid, valimised peaksid toimuma juba oktoobris.
Osa Tõrva noortevolikogu rõõmsast kollektiivist: Romet Piller (vasakult), Ülla Tamm, Sirle Jaansalu, Salme Ojap, Sirli Pippar, Triin Jaansalu ja Anett Kikas. Peagi ootab volikogu uusi liikmeid, valimised peaksid toimuma juba oktoobris. Foto: Margo Metsoja

Noored ja poliitika – see kombinatsioon kõlab paljudele inimestele juba olemuslikult halvamaiguliselt, viidates parteide noorteorganisatsioonidele ja poliitbroileritele. Noortevolikogud üritavad negatiivset seost kahe mõiste vahel lõhkuda.

Noortevolikogu kujutab endast noorte esindusorganit, mille peamiseks ülesandeks võib pidada omavalitsuses elavate noorte seisukohtade kogumist ning esitamist kohalikule omavalitsusele või noorsootöötajale.

Volikogude loomine hoogustus 2010. aastal, kui Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) kuulutas välja konkursi kohalikele omavalitsustele noortevolikogude loomiseks. 90 000 krooni suuruse rahalise mahuga projekti käigus pakuti 30 omavalitsusele võimalust osaleda mentorlusprogrammis, mis aitas noortevolikogude käivitamisele kaasa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles