Tööstuspark investoreid ligi meelitada ei suuda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse andmetel paikneb Väike-Laatsi piirkonnas hetkel viis ettevõtet. Fotol paremale jääval tühermaal oleks pidanud detailplaneeringu kohaselt paiknema osa logistika- ja tööstuspargist.
Linnavalitsuse andmetel paikneb Väike-Laatsi piirkonnas hetkel viis ettevõtet. Fotol paremale jääval tühermaal oleks pidanud detailplaneeringu kohaselt paiknema osa logistika- ja tööstuspargist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linn andis 2008. aastal teada, et hakkab välja arendama ulatuslikku logistika- ja tööstusparki Saviaugu ja Laatsi tänava piirkonnas. Kuus aastat hiljem ollakse samas punktis, sest Euroopa rahalaevad Valka ei saabunud.

Toona 120 miljonile kroonile hinnatud investeering on linnale iseseisvalt üle jõu käiv. Endise linnapea Ivar Undi selgituste kohaselt plaaniti lisarahastust Euroopa Liidu piirkondade konkurentsivõime programmist. Saadud raha eest oleks ehitatud kruntide piirini vee- ja kanalisatsioonisüsteemid, rajatud elektriliinid, jalgteed, välisvalgustus ja sideliinid. Rahastuse puudumise tõttu pole seni aga veel koppa maasse löödud.

Perspektiivitu ala

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles