Piir läks lukku sujuvalt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi vahepeal tekkisid piiripunktidesse ka väiksed järjekorrad, kulges piiriületus eile üldjoontes siiski sujuvalt.
Kuigi vahepeal tekkisid piiripunktidesse ka väiksed järjekorrad, kulges piiriületus eile üldjoontes siiski sujuvalt. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Pühapäeval taastati seoses USA presidendi visiidiga ajutiselt kontroll Eesti ja Läti piiril. Valgas piiri sulgemine suurt segadust ei tekitanud, kuigi mõni inimene sellest kuulnudki polnud.

Kui kell sai 14 ja hakkas kehtima ajutine piiriületuskontroll, viibis Valga Raja tänava piiripunktis ka politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri prefekt Tarmo Kohv. Prefekti sõnul kulgesid ettevalmistustööd ajutiseks piirikontrolliks sujuvalt.

«Kogemused on meil olemas juba 2010. aastast, kui Eestis toimus NATO välisministrite tippkohtumine. Selles mõttes oli meil teada, mida teha ja kuhu inimesi vaja. Nii et eeltöö oli tehtud. Eks muidugi praegune olukord on teine ja eelmine kord olid inimesed vanades piiripunktides, nüüd aga matkaautodes ning konteinerites. Kõige mahukam töö ongi olnud logistika,» lausus Kohv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles