Maavanema sõnul puudub Otepääl endiselt vallavalitsus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Lepik
Margus Lepik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maavanema Margus Lepiku sõnul ei ole Otepääl jätkuvalt vallavalitsust, kuigi neljapäeval õnnestus volikogul valida uus vallavanem.

«Vallavanem peaks nüüd ikkagi paigas olema – selles osas ma ei usu, et mingit erilist muutust tuleb -, aga vallavalitsust endiselt ei ole. Tegutsemisvõimet Otepääl ikkagi ei ole tänase seisuga ja vallavalitsuse tasemel ei saa otsuseid vastu võtta,» ütles Lepik.

«Minu kõige suurem soov maavanemana on, et Otepää saaks kiirelt legitiimse vallavalitsuse, kes saaks tööle hakata, ja ma loodan, et nad sinnapoole liiguvad. Ma ei saa muud teha, kui olla äraootaval seisukohal,» rääkis Lepik. Tema sõnul ei ole Valga maavalitsusel eesmärk asjaga kohtus käia, kui Otepää saab rahumeelselt korraliku vallavalitsuse paika.

Lepik saatis 22. augustil kohtule taotluse esialgse õiguskaitse korras keelata Otepää vallavolikogul lisada päevakorda teemasid ja võtta vastu otsuseid uue vallavanema valimise osas. Lepik pöördus Otepää vallavolikogu otsuste õiguspärasuse osas halduskohtusse, et tühistada vallavolikogu 10. juuli otsused, mis puudutavad volikogu esimehe Jaanus Raidali puhkuse tühistamise korduvkinnitust ja vallavanem Kuldar Veere umbusaldamist.

Otepää volikogu valis neljapäeval uueks vallavanemaks Valga endise aselinnapea ja volikogu liikme Kalev Lauli, kes on kandideerinud Reformierakonna nimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles