Piirikontrolli käivitamine Valgas läks ladusalt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti lõuna prefektuuri prefekt Tarmo Kohv
Politsei- ja piirivalveameti lõuna prefektuuri prefekt Tarmo Kohv Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Pühapäeva pealelõunal taastati Eestis kuni 3. septembri õhtuni ajutine piirikontroll. Kontroll taastati seoses 3. septembril toimuva Ameerika Ühendriikide presidendi visiidiga.

Ajutise piirikontrolli käivitamine Valgas läks ladusalt. Sellel hetkel, kui kell sai 14.00 ja hakkas kehtima ajutine piiriületuskontroll, viibis Valga Raja tn piiripunktis ka politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri prefekt Tarmo Kohv. Prefekti sõnul kulgesid ettevalmistustööd ajutiseks piirikontrolliks sujuvalt.

„Kogemused on meil olemas juba 2010. aastast, kui Eestis toimus NATO välisministrite tippkohtumine. Selles mõttes oli meil see situatsioon teada, et mida on vaja teha ja kuhu inimesi on vaja. Nii et eeltöö oli tehtud. Eks muidugi praegune olukord on teine ja eelmine kord olid inimesed vanades piiripunktides, nüüd aga matkaautodes ning konteinerites. Kõige mahukam töö ongi olnud logistika,“ lausus Tarmo Kohv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles